Националът Александър Везенков бе с основен принос за драматичната победа над Исландия в световните квалификации. В края на мача обаче той пропусна два наказателни удара, което можеше да коства успеха на "лъвовете". След края на срещата Везенков бе много емоционален и дори сравни чувствата си с тези на футболиста на Мароко, който си вкара автогол в последните минути на срещата с Иран от световното първенство.

"Почувствах се малко като футболиста на Мароко, който си вкара автогол. Аз обаче уцелих гредата. Чувствах се спокоен през цялото време. Готвих се за този мач от месец и половина индивидуално. В отбора винаги има добро настроение. През тези три години играхме добре, но все нещо ни липсваше да дойдат тези победи. Казах го още миналия прозорец, че според мен този отбор трябваше да има повече победи. От наши грешки и липсата на някои играчи това не стана, но вече е минало. Имаме шанса първо да влезем в следващата фаза, а може и това да стане с една победа. Ще опитаме в Чехия да играем по-добре. Щеше да е много тежко, ако бяхме загубили заради мен, но накрая победихме", заяви Везенков.

Според него гостуването на Чехия в понеделник ще бъде много трудно: "Те ще играят вкъщи и ще търсят победата. Ще искат да влязат с повече победи в следващия етап. Ще бъде много тежка битка. Двете им звезди ги няма, но това не трябва да ни успокоява. Ще опитаме да изиграем добър мач, да спазим този път треньорските указания, да не ядосваме треньора и каквото стане".

"Благодаря на тази публика, която за мен днес беше по-бурна от всякога. Не знам дали повлия, че двете момчета от Ботевград бяха в отбора, но искам да благодаря на феновете, защото без тях няма как да стане. Те са нашият шести играч и се надявам през септември да има още мачове за нас и да напълним и тази зала, защото ще дойдат отбори от много висока класа", завърши Везенков.

В последната си среща от тази фаза "лъвовете" гостуват на лидера Чехия на 2 юли.