Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер изненадващо сподели, че не той е избрал кога да се оттегли. Френският специалист ръководи "артилеристите" над 22 години, но миналия петък стана ясно, че настоящият сезон ще му бъде последен.

"Не беше точно мое решение. Продължавам да работя както обикновено до края на сезона. Дали съществува перфектно сбогуване? Не знам. Искам просто да се представя възможно най-добре.", сподели Венгер.

Британските версии тиражираха версията, че Арсен, който така и не завоюва трофей от евротурнирите, е избрал стратегически момент да обяви, че се оттегля - седмица преди първия полуфинал с "Атлетико" Мадрид в Лига Европа. Новината наистина мобилизира феновете на "топчиите" и укроти и най-големите му критици сред тях.

Оказва се обаче, че Венгер е бил принуден да напусне от ръководството на "Арсенал". Настоящият му контракт с тима от Северен Лондон изтича през лятото на 2019 г.

"Тези играчи заслужават нещо специално и искам да го постигнем. Тогава бих бил най-доволен", заяви Арсен.

Венгер коментира и треньорите, които британските медии спрягат за мениджърския пост в "Арсенал". Фаворит за негов заместник и Луис Енрике.

"Не искам да влияя на избора, но имам добри впечатления от Енрике", каза французинът.