Президентът на "Славия" и член на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз в оставка - Венцеслав Стефанов, заяви, че не знае дали изказването на министър-председателя Бойко Борисов, че държавата ще прекрати отношенията си с централата, е повлияло на решението на Борислав Михайлов да подаде оставка като президент на БФС.

"Искаш да ме вкараш в тоя киреч ли? Защо не попитате Бойко Борисов? Не съм Бойко Борисов, нито Боби Михайлов. Казвам се Венцеслав Стефанов, обичам и Боби Михайлов, и Бойко Борисов. Бойко Борисов от много години, въпреки каквото и да се случи, и да е премиер, и да не е премиер. Не мога да се откажа от приятелите си, както не мога и от Боби Михайлов", заяви Стефанов.

Днес (18 октомври) той присъства на извънредна среща на Изпълкома на БФС, на която всички подадоха оставка.

"Взехме решение. Единодушно подадохме оставки. Данчо Лечков като първи вицепрезидент прецени, че трябва Михаил Касабов да ръководи до насрочването на нов конгрес, до следващия Изпълком, когато ще се реши кога ще се насочи нов Конгрес. Да има възможност футболното първенство да продължи, да няма напрежение, да се успокоят духовете и дай Боже да се отлепим от това дъно. Ще има нов Изпълком, ще се вземат решения евентуално за треньор, който да продължи останалите мачове, и ще бъде насрочен новият Конгрес", заяви Стефанов след срещата.

Той първи обяви, че селекционерът на националния отбор Красимир Балъков е подал оставка след 6 мача - 5 загуби и 1 равенство.

"Красимир Балъков прецени, че трябва да подаде оставката, след като президентът и цялото ръководство на футболния съюз си я подадоха. Толкова много напрежение се създаде на този мач с Англия, толкова неща се случиха. Виждате, че нещата стигнаха до това президентът, и Изпълкомът, и треньорите да си подадат оставката. Дано всичко това да е за доброто на футбола. Аз работих и с Иван Славков, и с Боби Михайлов. И двамата са дали толкова много за футбола. Ще се намери достоен наследник на Михайлов. Виж каква България сме. Има толкова интелигентни и възпитани хора", оптимист е той.