Собственикът на "Славия" Венцеслав Стефанов определи като "престъпление" днешното съдийство в мача с "Левски". "Белите" загубиха с 0:3 като домакини в мач от 24-ия кръг на Първа лига, но имаха сериозни претенции за неотсъдена дузпа през първото полувреме.

"Искам да честитя на българите освобождението от османското иго. Ние българите имаме навика да се навеждаме винаги към по-силния. Едно нещо не мога да си обясня. Как могат да дойдат тези хора и по такъв брутален начин да се подиграват с футболистите. Вие също гледахте мача, видяхте дузпата, видяхте отсъжданията през първото полувреме", започна Стефанов.

"Честитя победата на "Левски", но искам да кажа на всички колеги, че ги чака това, което се случи със "Славия". Директивата е ясна. Всички на колене, ако не застанат на колене, съдиите те приземяват. Не знам вие как видяхте мача, но имате очи и виждате. Хасан Чинчири даде директивата. Търсите под вола теле. Може ли от тъч да ти дадат засада, след като оставаш сам срещу вратаря? На почивката видях главния съдия и му казах, че това, което върши, е престъпление. За това ще бъде наказан. Не съм мълчал никога, няма да мълча и сега. Искахме обективно съдийство и който е по-добър, нека победи. Ние българите сме така", допълни босът.

"Едно време "Левски" са го водили две заптиета и не се е намерило един българин да го освободи. Мога да съм недоволен от съдийството. Каква жалба, какви пет лева. Няма шанс. Подаваш жалбата, разглеждат я и казват: "Да, има грешки съдията. Ще го спрем два мача". Стараем се с нашите деца да правим нещо. Въпреки резултата Загорчич пусна двама, които са на по 17 години. Ние ще продължаваме по този път", завърши Стефанов.