Главният скаут на ЦСКА Велизар Димитров заяви за CSKA.BG, че червените имат всички аргументи да спечелят домакинството си на "Лудогорец" в събота.

"Разбира се, че желанието ми е да победим, независимо, че ще бъде много трудно. В подготовката се изиграха доста добри проверки и срещу стойностни противници. В момента ЦСКА разполага с добри футболисти и изгради боеспособен състав. В такъв мач винаги изходът е неясен, но се надявам резултатът да бъде положитилен за нас", сподели Димитров.

"Титлата е съвсем реална цел и най-важното - постижима. Мнозина очакват ЦСКА да е основен конкурент на "Лудогорец" този сезон и заедно с "Левски" трите отбора ще водят битка за първото място. Ако има феърплей, то ЦСКА би трябвало да спечели накрая и да триумфира с 32-та титла", допълни още главният скаут на клуба.

"В сряда "Лудогорец" игра мач в евротурнирите срещу "Жалгирис", но не вярвам футболистите на разградчани да са уморени. Цикъл "сряда - събота" е полезен за всеки отбор. Учудих се много, след като "Лудогорец" и "Левски" отложиха мача си от пърия кръг. Не мисля, че това им помогна, напротив. Само в България сме свикнали да се оплакваме от тежка програма. Навсякъде по света големите отбори играят в такъв цикъл и никой нищо не казва, а играят", сподели Велизар Димитров пред CSKA.BG.

"Срещу "Славия" изпуснахме доста положения и отборът игра добре. Но момчетата трябва да свикнат с мисълта, че голяма част от мачовете ще се играят по този начин - срещу затворена схема и добре пакетирани противници. Първите срещи винаги са по-трудни, футболистите не са още добре сработени, тъй като има и нови попълнения. Играчите трябва да свикнат с мисълта, че нито една победа и нито една точка не идва даром, за успехът трябва да се воюва постоянно и винаги на 100%. В ЦСКА няма място за отпускане, защото това е най-големият клуб в България", завърши Димитров.