Днес рожден ден има легендата на Формула 1 - Михаел Шумахер. Германският пилот, който спечели седем световни титли в славната си кариера, навършва 52 години. Почитателите му продължават да се надяват на чудо - Шуми да се изправи от леглото, към което е прикован от декември 2013 г.

Тогава той претърпя инцидент, докато караше ски в Алпите. Шумахер удари главата си тежко и бе поставен в изкуствена кома. От 2014 г. той се възстановява в дома си край Женевското езеро, където получава ежедневна грижа и преминава през рехабилитация.

Феновете обаче не са го забравили и използваха личния му празник, за да споделят емоционално видео, публикувано още през 2018 г. 10 минути и половина с послание към шампиона "Животът е страсти. Благодаря ти, че споделяше моята. Продължавай да се бориш, Михаел!".

Шумахер е един от най-великите в историята на Формула 1. Седемте си световни титли завоюва след 91 спечелени състезания и 77 най-бързи обиколки. Последният успех в 19-те му сезона във Формула 1 е победата в Гран При на Китай през 2006 г.

Шуми стъпи на почетната стълбичка в малко над половината от надпреварите (50,3%), в които взе участие. Общо 1566 точки. 13 168 обиколки, като е бил начело в 3937 от тях.

Една легенда на 52. Вечният Михаел Шумахер, чийто син Мик уверено върви по стъпките на баща си и през следващия сезон във Формула 1 отново ще гледаме Шумахер!