Служителите на италианския автомобилен производител "Фиат" се обявиха против трансфера на Кристиано Роналдо в "Ювентус". Причината е колосалната сума, която ще плати клуба за услугите на португалския футболист. Тя възлиза на 100 млн. евро за "Реал" Мадрид и още 12 млн. евро към италианския гранд, ако бившият им играч се представи добре. 

Работниците обаче дълго време не са получавали увеличение на заплатите и смятат, че възнаграждението на Роналдо (по 30 млн. евро на сезон за следващите 4 години) няма да помогне за подобряване на условията.

 Връзката между "Ювентус" и "Фиат" е фамилия Аниели, които са собственици на клуба и същевременно едни от най-големите инвеститори в производителя на автомобили.

„Повтаря ни се, че времената са трудни, че трябва да се задоволим със социалните помощи, докато чакаме старта на производството на новите модели, които обаче така и не идват. А докато служителите и техните семейства затягат още и още коланите, компанията решава да инвестира купища пари за привличането на един-еднинствен човешки ресурс!”, се казва в изявление на работниците. 

"Това справедливо ли е? Нормално е за един човек да печели милиони, докато хиляди семейства не могат да изкарат дори до средата на месеца! Компанията трябва да инвестира в нови автомобилни модели, които да гарантират бъдещето на хиляди хора, вместо да прави неприлично богат само един човек.”, казват още работниците.

Те ще заявят недоволството си и в стачка, която ще продължи от 22 ч. в неделя (15 юли) до 18 ч. във вторник (17 юли).