Министърът на вътрешните работи Валентин Радев пристигна на срещата на националния стадион "Васил Левски", на която се обсъждат мерки за справяне с футболното хулиганство, с превръзка на окото.

По този начин той изрази съпричастност към пострадалата служителка на жандармерията, чието око бе оперирано след като самоделна бомба гръмна до стъклена врата на стадиона.

"Това е нещо ужасяващо. Аз съм потресен. Бях се замислил да ги накарам тези, които се съберем там - четирима от нашето министерство, министър Кралев, представителите на Българския футболен съюз, да дойда с по една марля на едното око и да заседават с едно око. За да видят как се чувства това момиче! Тя работи там от 6 месеца, съпругът ѝ работи там. Не мога да мисля друго, освен, че са отдадени на тази професия... И някой прави такова вандалско нещо...", заяви Радев по-рано днес в кулоарите на Парламента.

Преди да отиде на срещата Радев посети ранената Гергана Зашева, като ѝ гарантира, че ще направи всичко възможно подобни инциденти да не се повтарят.

Снимка: Ладислав Цветков

На срещата присъстват представители на Министерство на вътрешните работи, Министерство на младежта и спорта, Българския футболен съюз и клубовете.