Бившият финансов благодетел на "Левски" Васил Божков смята, че по негово време клубът от "Герена" се е стабилизирал, а премиерът Бойко Борисов е виновен за тежката криза при "сините".

От Дубай във "Фейсбук" той коментира, че в ЦСКА никой не е продавал титли, въпреки изпуснатата такава с аванс от 7 точки през 2006 г.

"Историята е проста. Треньорът избяга, не беше подготвил отбора и ЦСКА загуби седемте точки разлика. Това е. Проста история. Никой не е продавал титли. Искам да кажа на всички глупаци, които говорят, че титлата е продадена и от това има някаква полза – букмейкърските къщи нямат никакъв интерес от уредени мачове и продадени титли, защото могат да загубят само пари“, коментира Божков на страницата си в социалната мрежа.

"Това, че съм продал титлата и съм заложил някъде пари, не е така. Аз приемам залози, не правя залози."

"Левски" стана един стабилен и добър клуб във времето, в което го издържах. Имахме програма за развитие, направихме игрища, развивахме детската школа, купихме хубави футболисти – скъпи, добри. "Левски" имаше едно прекрасно бъдеще. "Левски" съм го оставил без финансиране? "Левски", Бойко Борисов го уби."

"Това го казах предварително. Говорих с феновете. Казах им да говорят с премиера, който е фен на "Левски" да не подкрепя един антиконституционен закон. Те понеже са велики, аз много ги уважавам феновете на "Левски", казаха, че в корпоративни интереси няма да се бъркат."

"Как няма да се бъркаш, след като тази корпорация ти издържа любимия отбор и той е част от тази корпорация. Убиха корпорацията, убиха и клуба."

"Ако така продължаваме и кажем, че няма да се бъркаме, утре ще убият и България по същия начин", добави Васил Божков.