Спряганият за нов собственик на "Левски" - бизнесменът Васил Божков, е уверил, че ще направи всичко възможно да се справи с оздравяването на футболния клуб. На среща с организацията на феновете, която държи 10% от акциите - Тръст "Синя България", той е обособил и основните точки в плана си.

Новият собственик в "Левски" ще реформира управленската структура, ще инвестира в школата и ще се бори с футболното хулиганство, за да създаде сигурност на привържениците.

Това става ясно от съобщение на организацията, публикувано днес:

"На състояла се среща между г-н Васил Божков и Тръст „Синя България“ бяхме запознати с детайли от проведения вътрешен одит, свързани с тежкото финансово състояние на "Левски".

Беше изразено твърдото му намерение да се справи с оздравяването и стабилизирането на клуба, като акцентът ще бъде върху реформиране на управленската структура, приоритетни инвестиции в юношеската школа и създаването на комфорт и сигурност за привържениците по време на мач чрез безкомпромисна борба с футболното хулиганство.

Тръст „Синя България“ ще приветства и подкрепя всички усилия, свързани с превръщането на "Левски" във финансово независим клуб и разбиване на продължилия твърде дълго порочен модел на управление."

Васил Божков заяви намерението си да помага финансово на "Левски", докато "съществуват възможности за растеж и бизнес интересите на двете страни съвпадат". 

Преди дни новият изпълнителен директор в клуба Павел Колев заяви, че дълговете на "сините" са "малко над 30 млн. лева".