Съпругата на великия Коби Брайънт - Ванеса, държа емоционална реч при приемането му в "Залата на славата" в Спрингфийлд. Легендарният баскетболист, който загина в катастрофа с хеликоптер заедно с дъщеря си Джиана в края на януари миналата година, бе въведен в "Залата на славата" от своя идол Майкъл Джордан.

"Никога няма да има друг като Коби, той беше единствен, специален и скромен извън залата. Беше по-голям от живота. До всички наши близки приятели и семейството, което ни помагаше, благодаря ви! Знаете, че наистина оценяваме вашата милост и любов. Коби е благодарен за вашата грижа към момичетата му, винаги ще сме ви признателни за това.", започна Ванеса Брайънт.

"Ако Коби беше тук, със сигурност щеше да изброи дълъг списък от хора, на които да благодари за вдъхновението - приятели, семейство, ментори, "Лейкърс", съотборници и опоненти. Това е едно от най-трудните неща - че той не е тук. Благодаря на всички, които му помогнаха да стигне дотук... Коби щеше да изкаже благодарностите си на всички, които се съмняваха в него заради това, че той успя да надмине очакванията им."

"Коби беше на друго ниво, никога не взимаше преки пътища в баскетбола, даде всичко на играта. Преодоля инжекции заради хранително натравяне, игра със счупен нос, научи се как да стреля с лявата ръка. Вкара два наказателни удара с разкъсан ахилес и излезе извън игрището без помощ. Никога няма да забравя погледа му в този момент. Знаех, че травмата е лоша и се опитвах да успокоя Наталия и Джиана. Тази контузия беше сериозна, но знаех, че завръщането му ще е още по-велико."

"Коби не искаше да разочарова феновете, особено тези, които са спестявали пари, за да дойдат и да го гледат в залата. Ако можеше, той щеше да играе във всяка една минута, във всеки един мач. Той подобри всички тези рекорди и вдъхновяваше хората."

"Искам да му благодаря, че въпреки всичко останало отделяше време на семейството си. Скъпи Коби, благодаря ти, че беше най-добрият съпруг и баща, който можеше да бъдеш. Благодаря, че се учеше от грешките си. Благодаря, че винаги се опитваше да ставаш все по-добър. Благодаря, че не се отказа от нас. Благодаря за семейството и дъщерите ни - Наталия, Джиана, Бианка и Капри. Благодаря ти, че работеше толкова здраво, за да ни дадеш този невероятен живот. Благодаря ти, че се събуждаше всяка сутрин в 4:00 ч., за да тренираш, и че се връщаше, за да ме целунеш сутринта, да заведеш децата ни на училище, да отидеш пак на тренировка и след това да се върнеш, за да ги вземеш."

"Благодаря, че никога не пропусна рожден ден, концерт или който и да е мач на нашите момичета. Благодаря, че винаги поставяше семейството пред всичко. Благодаря, че донесе толкова радост както в нашия живот, така и на хората по света. Благодаря, че ни вдъхнови да бъдем по-добри. Благодаря, че ни научи да поставяме чуждото щастие пред нашето. Благодаря ти, че беше толкова отдаден. Благодаря ти, че винаги ми позволяваше да постигам това, което искам."

"Поздравления, скъпи, цялата ти здрава работа се отплати. Веднъж ми каза: "Ако ще залагаш на някого, залагай на себе си". Радвам се, че ти го направи, защото ти постигна много. Ти си в "Залата на славата". Ти си истински шампион. Не си само "Най-полезен играч", а един от най-великите. Обичам те сега и завинаги. Коби. Бийн. Брайънт"