Нападател Валери Божинов стана част от "Левски" за трети път. Той тренираше с тима повече от месец преди да подпише договор за една година.

Той игра на стадион "Георги Аспарухов" в периодите 2013-2015 г. (20 мача, 8 гола) и 2018-2019 г. (11 мача, 4 гола).

В интервю за клубната телевизия Божинов заяви, че е готов да бъде в ролята на обединител както в съблекалнята, така и в комуникацията с феновете. Той е категоричен, че не се е завърнал на "Герена" заради пари, и ще направи всичко възможно да помогне на по-младите си съотборниците в развитието им.

"Добре се чувствам. Щастлив съм. Искам да благодаря на господин Сираков, на треньора Георги Тодоров, на всички, които работят за "Левски". На феновете и на ръководството, на треньорите, на моите съотборници най-вече, че наистина от първия ден, откакто съм дошъл тук ме приеха и ме подкрепиха. Показаха желание, че ме искат в "Левски". Искам да благодаря на Ники Михайлов, на човека, който винаги е заставал до мен и зад мен, винаги съм имал неговата опора като съотборник", каза Божинов пред клубната телевизия.

"Това, което ми прави впечатление и харесвам е привличането на български футболисти, на млади футболисти. На кадри, които преди са били в "Левски" и в момента им се дава възможност и шанс да се върнат да играят в "Левски" като Стивън, като Боби, като Ради, като Живко. Говорим за момчета, които са минали през школата на "Левски", които знаят какво е "Левски". Знаят какво е да играеш на "Герена" и пред тази наша уникална публика. Това е хубавото нещо, че г-н Сираков заедно с треньорското ръководство прави всичко възможно да направи отбор само от българи и да направи така, че в състава да има 11 или 25 само българи, които милеят и ще оставят сърцето и душата си за "Левски", допълни още Божинов.

Бившият играч на "Ювентус" сподели, че не е имал колебания дали да се върне в тима: "Тук е моментът да благодаря отново на г-н Сираков за това, че ми даде тази възможност в такъв труден момент. Той много добре знае, че тук не става въпрос за пари. Както искам да знаят и хората - и обществото, и феновете на "Левски", че Валери Божинов не е тук за пари. Валери Божинов е тук да обедини. Да направи всичко възможно да е обединителят в съблекалнята, извън терена, с феновете, като цяло да бъда обединителят, да помогна за развитието на младите футболисти, за развитието на футболисти, на които наистина ще им се даде шанс и възможност да се развиват. Моята задача е да съм обединител и да помагам, когато трябва, ако треньорите имат нужда от мен. Ще помагам с развитието на младите футболисти и се надявам да бъда обединителят в съблекалнята, както винаги съм го правел извън терена и се надявам да направя всичко възможно не само аз, а и ние като футболисти да обединим нашата публика да бъде още по-сплотена в този труден момент за "Левски". "Левски" е над всичко и над всички и ние имаме нужда от нашите фенове. Но, за да се случат тези неща, трябва да има едно обединение. Ако всички бъдем обединени, ще излезем победители, ще спечелим тази битка, тази война, която водим в този труден момент за нас", каза още нападателят.