Валери Божинов мечтае да се завърне в Серия "А". Нападателят на "Пескара" даде интервю за италианската медия Il Centro, в което говори за целите с тима от втория ешалон на италианското първенство, за физическото си състояние и за трите месеца социална изолация. 

"Винаги съм тренирал и нямам търпение да започна отново. Много сме концентрирани и нетърпеливи да преминем през негативния период, в който бяхме попаднали преди паузата. Може да се каже, че бяхме изгубили до известна степен увереността си, но сега нещата са различни. Целите пред "Пескара"? Аз съм оптимист и винаги съм мислил положително през моя житейски път. Убедени сме, че можем да тръгнем нагоре. Сега заемаме неудовлетворяващо място в класирането, но екипът има важни ценности. Всичко може да се случи", каза българският нападател.

В момента "Пескара" заема 14-тото място в Серия "Б". "Знам какви са изискванията на клуба, треньора и феновете. Не се страхувам да поемам отговорности. В момента трябва да работим усилено и да говорим малко. Не съм спирал да тренирам и сега съм готов. Не сме играли от известно време и ще е нужно малко търпение. Вече не съм на 18 години и това си оказва влияние. Играя по-различно отпреди. На моята възраст трябва да се отнасям с още по-голямо внимание към тялото, ума и храненето си, но все още мога да бъда полезен".

"Дали имам мечта? Да, бих искал отново да играя в Серия "А" и се надявам да го направя с "Пескара", завърши той.

От италианското издание отбелязват и факта, че Божинов дари част от заплатата си в помощ на изпадналия във финансово затруднение отбор на "Левски".