Футболистът на "Барселона" и националния отбор на Аржентина Лионел Меси ще си постави една доза от китайската ваксина против коронавирус "Синовак". Той ще я получи по пощата. 

Капитанът на Гаучосите трябва да си постави ваксината преди участието на Аржентина на Копа Америка (13 юни - 10 юли). Това ще направят и всички негови съотборници, извикани от селекционера Лионел Скалони.

Снимка: Reuters

Дозите се осигуряват от футболната централа в Южна Америка. Тя е поръчала 50 000 ваксини, които да бъдат поставени не само на футболистите, но и на щабовете на тимовете, които ще участват във важната надпревара. 

Тъй като в Аржентина все още няма официално разрешение за използване на "Синовак", футболистите от местното първенство вероятно ще трябва да прескочат до Уругвай, за да получат доза. Тези на другите континенти, включително Лионел Меси, ще получат поне една доза по пощата. 

Последните проучвания показват, че "Синовак" предпазва от коронавирус в 83,5% от случаите. Препаратът се използва и на територията на Европа - в Турция и Сърбия. 

Снимка: Reuters

Тимът на Аржентина е 14-кратен шампион в Копа Америка. За последно Гаучосите триумфираха през 1993 г.

През 2021 г. турнирът ще се проведе в Аржентина и Колумбия.