Италианският гранд "Милан" може да бъде изключен от европейските клубни турнири заради нарушаване на финансовия феърплей, пише испанския вестник "Марка".

Миналата седмица ръководители на "Милан" са посетили централата на УЕФА, където са се опитали да разяснят ситуацията и да избегнат наказания. Според източници от УЕФА, генералният директор на тима Марко Фасоне не е успял да избегне наказание, въпреки представената защита.

Европейската футболна централа не е уверена, че "Милан" е платежоспособен клуб, особено във връзка с текущите резултати на първия тим. По документите, които са предоставени излиза, че отборът иска да подобри финансовата си стабилност с влизане в групите на Шампионската лига, но за момента "росонерите" са далече от тази цел.

В тази връзка "Милан" може да бъде глобен или отстранен от участие в европейските клубни турнири. В момента тимът се състезава в Лига Европа, а в първенството на страната заема 7-о място в класирането след 13 мача и изостава на 11 точки от местата за попадане в Шампионската лига.