Словенският Марибор вече изигра четири контроли по време на лятната си подготовка, като в последната от тях победи австрийския Щурм Грац с 2-1 с голове на Синтайеху Салалич и Дамян Бохар.


"Ясно е, че този първи мач с Левски е много важен. Много неща ще зависят от началото на сезона, така че енергично и старателно се подготвяме за срещите с българския тим. Съперникът е много тежък, но ние ще направим всичко възможно, за да се представим добре", категоричен е преди мачовете със „сините” старши треньорът на Марибор Дарко Миланич

Снимка: YouTube
В състава на 13-кратния шампион на Словения има няколко промени след напускането на основни играчи, но новите попълнения, между които словенския халф Блаз Върховец и нигерийския нападател Съни Омориги, се адаптират бързо.

"Това, което очаквахме, се случи, но ние бяхме подготвени. Още през миналия сезон включвахме в състава млади футболисти, които показваха, че имат потенциал. Те вече добре познават обстановката и се справят на ниво. Новите също са приети добре и се адаптират бързо. Сега сме във фазата на намаляването на физическите натоварвания и трупане на игрова практика. В сряда показахме значително по-добра игра в сравнение с предишните ни срещи и постигнахме добър резултат”, заяви още Миланич, цитиран от БТА.

Марибор има контрола днес срещу македонския първенец Вардар Скопие, а след три дни излиза срещу румънския шампион Астра Плоещ. На 9 юли  е официалното представяне на отбора за новия сезон с домакински двубой срещу шотландския гранд Селтик

Гостуването на Левски в Марибор на 14 юли и реваншът в София на 21 юли ще бъдат предавани пряко в каналите на bTV Media Group.