Квалификациите за европейското първенство по футбол приключиха. Българският тим изпрати една от най-лошите си кампании, след като постигна само една победа в последния мач срещу Чехия, а расистки скандал беляза срещата с Англия на националния стадион "Васил Левски".

Въпреки предпоследното място в групата, надежда за класиране на голям футболен форум все още има! "Лъвовете" могат да постигнат целта си чрез баражите в Лигата на нациите. Българските футболисти завършиха на второ място в групата си в първото издание на турнира, а развоя на обичайните квалификации им дава право да изиграят още две срещи, в които да се борят за едно от четирите незаети места.

Снимка: Lap.bg

Днес в Нион, в присъствието на националния селекционер Георги Дерменджиев, ще бъде определен пътят на България. Вариантите са два.

Първи вариант:

Ако България бъде изтеглена в Дивизия "А" при жребия, за който е с по-висок ранкинг в сравнение с Румъния, Израел и Унгария, тимът ни със сигурност ще бъде домакин на един от последните два отбора в полуфиналния плейоф на 26 март.

- Ако това е Израел и продължим напред, предстои сблъсък с победителя от мача между Исландия и Унгария или Румъния, като домакинството ще се реши от жребия.

- Ако това е Унгария и продължим напред, предстои сблъсък с победителя от мача между Исландия и Израел или Румъния, като домакинството ще се реши от жребия.

Няма вариант България да се сблъска с Румъния в полуфиналния плейоф, тъй като северните ни съседи са с най-нисък ранкинг от четирите тима след изиграните двубои в Лигата на нациите. Това означава, че ако попаднат в Дивизия "А" при жребия, румънците ще гостуват на Исландия, а ако отидат в Дивизия "С" ще им предстои визита на Шотландия. При втория вариант България ще играе с Израел.

Снимка: Lap.bg

Втори вариант:

Ако жребият изпрати страната ни в Дивизия "С", ще гостуваме на Шотландия на 26 март, а при успех във финалния бараж ни чака победителят от Норвегия - Сърбия, като домакинството ще определи жребият.

В Дивизия "В" и в поток "D" вече всичко е ясно. В Дивизия "В" двойките са Босна и Херцеговина - Северна Ирландия и Словакия - Ейре. В Дивизия "D" полуфиналите противопоставят Грузия - Беларус и Северна Македония - Косово.

Жребият ще бъде изтеглен в 13:00 часа днес (22 ноември).