Собственикът на шампиона "Лудогорец" Кирил Домусчиев обяви, че клубът ще съкрати драстично бюджета за заплати на футболистите заради пандемията от COVID-19, която засегна сериозно и родния футбол.

"Спазваме много строга финансова дисциплина, имаме добри приходи. Като бройка и като качество имаме най-добрите рекламодатели в страната. Приходите ни не идват само от успехите от евротурнирите. Но в тази ситуация е нормално и ние да сме засегнати от кризата. В същото време ние продължаваме да плащаме заплати. Не сме уволнили нито един човек. Разделихме се само с Джоди Лукоки. Всеки месец плащаме около 250-260 хиляди лева данъци. Внасяме милиони в държавния бюджет и мисля, че сме полезни за държавата. Всички клубове са засегнати от тази криза и ако нещата продължават така, ще търсим вариант.", коментира Домусчиев на пресконференцията след днешния Изпълком на БФС.

"Има футболисти с изтичащи договори. Подновихме ги, но им орязваме с 30, 40, 50% парите. А тези, на които не изтичат, с част от тях вече сме се договорили", добави босът.

По-рано днес стана ясно, че за втори пореден месец "Лудогорец" ще получи държавна помощ по системата "60/40". След като за март "орлите" бяха субсидирани със 110 406,96 лв. за 134 служители, за април клубът от Разград за същия брой работници получава 171 697,56 лв.

За момента "Лудогорец" е единственият отбор, който получава държавна помощ в два поредни месеца.