Изпълнителният директор на Левски - Константин Баждеков, заяви, че ако на клуб ЦСКА - София бъде разрешено участие в елита на българския футбол, ръководството на "сините" ще вземат "крайни мерки".

"В нашата позиция, която изразихме преди известно време, твърдо заявихме, че не сме съгласни с това, което се случва, но явно, че нещата се случват, за съжаление. Така че тези въпроси трябва да ги отправите към хората, които са взели тези решения. Ако решенията на комисиите се приемат от Изпълкома, това вече е друго като позиция. За съжаление никой не се съобразява с нас и само крайни действия биха накарали някои хора да се замислят какво правят в момента", заяви Баждеков.

Той не уточни какво има предвид под изявлението "крайни действия".

"В момента не искам да уточнявам, но така както се поставиха крайни и безапелационни условия, считайте, че ние изпадаме в много неравностойна ситуация. Левски и другите клубове, които са коректни, изпълняват си всички ангажименти, докато се видя, че може и да не се случва това, така че ще изчакаме да видим какво в крайна сметка ще се реши и тогава Левски ще иска и за него да се подходи по същия начин. Не е справедливо и не е честно, и не е спортсменско", беше категоричен изпълнителният директор.

Баждеков и част от "сините" легенди, както и много фенове, присъстваха на отбелязването на 45 години от смъртта на Георги Аспарухов - Гунди и Никола Котков. На централните софийски гробища беше отслужена панахида за двамата футболисти.

"Опитваме се да пазим най-вече коректността, спортсменството и честността. Това, което за съжаление трудно в момента в нашето общество може да го изпълняваш, защото трябва да се съобразяваш и с други правила за съжаление", каза изпълнителният директор на Левски.