Посетихме Кубрат Пулев по време на 19-тия му ден от тренировъчния лагер на високопланинската база Белмекен. Българинът се подготвя за предстоящия си мач на 23 март в Лос Анджелис.

Пулев за пореден път не изневери на себе си и на България, като избра базата в Белмекен, която е на надморска височина над 2000 метра. Кобрата проведе лагер именно там и преди победата над Хюи Фюри в "Арена Армеец".

"Може да се подготвя навсякъде по света, но тук, на Белмекен се чувствам най-добре. Мога да кажа, че наистина ефектът се усеща и се вижда много. Идваме за по 20 дни, веднъж или два пъти в годината. Не е много. Напротив, даже е малко. Не ми се слиза.", каза по-големият от братя Пулеви.  

Месец преди мача му в Америка на 23 март, Пулев отново остана без съперник. До смяната на противника се стигна след отказа на Роберт Хелениус да излезе на ринга срещу българина. Името на новия опонент ще стане ясно след няколко дни. Възможностите са две  - румънецът Богдан Дину или кубинецът Майк Перес.

"Хелениус се отказа, въпреки че имаше преговори. Отказа се в крайна сметка, нормално. Не че си правя реклама, но аз съм един от най-добрите боксьори в света, което значи, че хората се съобразяват. Сега новият противник е или Богдан Дину от Румъния или Перес от Куба. Ще бъде едно огромно шоу. На същата гала ще играе и брат ми. Ще се радвам да се съберат българите. На мен лично ми доставя огромно удоволствие. Много пъти съм казвал, който иска да вярва, който иска да не вярва, че за мен това е най-голямото щастие, най-голямата награда са хората, а не парите. Това е цялото нещо, което осмисля цялата моя кариера и стремеж за победа към върха.", споделя Пулев.

Кубрат Пулев вярва, че тази година ще бъде най-добрата за него и още през есента ще има мач за световната титла срещу Антъни Джошуа.

"Не съм в техен интерес. Ето и Джошуа предпочете да играе с някакви други, въртят си техните номера. Да изтупат още малко топката, докато се стигне до мач с мен, чакат ме да не съм във форма, но…. Аз ще го победя, ще го победя, защото той е добър, взривен, силен, но няма моята техника. В един момент всичко ще опре до малки детайли, които аз ще съм изпилил до най-малката подробност и ще го победя. Наистина. Той и Кличко почти щеше да го победи. Защо да не е най-успешната ми година и да стана световен шампион? И колкото хора не вярват, ще видят, как ще победя този боксьор от Англия, който те не вярват, че мога да победя. Нали всички си казват: "не може да издържи и два рунда". Ще видим!", добави боксьорът.

След Белмекен, българинът продължава следващия етап от подготовката си за мача на 23 март в Лас Вегас, заедно с треньора си Ули Вегнер.