Международната боксова федерация (IBF) е одобрила молбата на шампиона в тежка категория Антъни Джошуа и задължителния претендент за пояса Кубрат Пулев, срокът за преговори между двамата за предстоящия мач да бъде удължен с две седмици. Това твърдят от ESPN, позовавайки се на свои източници във федерацията.

Българският боксьор и британецът трябваше да излязат с крайно решение след преговорите си до 31 януари. Сега срокът се измества до 14 февруари. До тогава двете страни трябва да се споразумеят къде и кога да бъде сблъсъкът. 

Джошуа е бил представляван от своя промоутър Еди Хърн, докато агенциите "Епик Спортс" и "Топ Ранг" са защитавали интересите на Кобрата при отправянето на молбата в понеделник (27 януари). Двете страни са заявили, че са близо до споразумение и им трябва още малко време. 

Снимка: Lap.bg

Ако те не се разберат за условията, от IBF ще назначат дата за таен търг с наддаване. При това положение, който от двата лагера излезе с по-добра оферта, той ще бъде обявен за организатор на събитието. От федерацията ще разделят и печалбата между двамата, като 65% от нея ще отидат за британеца, а 35% от приходите - за Пулев.

Ако Джошуа откаже да се боксира с българина, то той трябва да го оваканти и тогава срещу Кубрат ще се качи следващият в ранглистата на федерацията.

Часове преди да стане ясно, че срокът на преговорите се удължава, Еди Хърн заяви, че клиентът му предпочита да се боксира пред родна публика във Великобритания. За домакин на събитието кандидатстват още Катар, Саудитска Арабия и Турция.