В Аржентина отдадоха почит на великия Диего Армандо Марадона със статуя, която бе открита преди световната квалификация срещу Чили. Двубоят, завършил с равенство 1:1, бе първият домакински мач за националния тим след смъртта на Дон Диего.

Освен с паметника, представляващ Марадона с ръце на кръста и топка в крака, капитанът Лионел Меси и компания почетоха паметта на легендата и със специални екипи. Преди двубоя играчите на "Албиселесте" носеха фланелки с №10 и лика на Марадона, над който бе изписана рождената му година - 1960-а, и... вечността.

Легендата почина на 25 ноември миналата година, когато получи сърдечен удар. Марадона не бе в добро здраве и в дните преди да напусне този свят, а работата на лекарския му екип дълго време се разследваше. Специална комисия от 20 експерти, извършила аутопсия и пълно разследване, заключи, че Дон Диего е "оставен да умре" от медицинските лица, отговаряли за състоянието му.

Марадона е считан за един от най-добрите футболисти в историята. Той е световен шампион с Аржентина от 1986 г., двукратен първенец на Италия с "Наполи", както и носител на Купата на краля с "Барселона".