Почина легендата на световния футбол Диего Марадона. 60-годишният аржентинец е получил сърдечен удар в къщата си в Тигре, съобщава Би Би Си. Трагичната вест бе потвърдена по-късно от адвоката на Марадона.

Правителството на Аржентина обяви 3-дневен национален траур. Президентът на страната Алберто Фернандес споделя дълбоката скръб на целия аржентински народ:

"Ти ни качи върху покрива на света. Ти ни направи горди и ни научи какво значи истинско щастие. Ти просто ще остане завинаги най-великия за всички времена. Благодарим ти, че съществуваше, Диего. Ще ни липсваш до края на дните ни.", пише президентът.

На 30 октомври Марадона навърши 60 години, а няколко дни по-късно бе приет в болница и впоследствие претърпя интервенция за отстраняване на хематом от мозъка му.

Новината за кончината на Марадона потопи в сълзи и ръководството на Аржентинската футболна асоциация: "Не можем да опишем мъката си, оставаш завинаги в сърцата ни", пише в съобщението.

Преди две седмици световният шампион с Аржентина от мондиала през 1986 г. бе изписан от болницата.

Първоначално той бе вкаран в клиника за лечение на наркотична и алкохолна зависимост, а малко по-късно бе пуснат да се прибере у дома.