Футболистите от националния отбор на Англия ще напуснат заедно терена по време на мача от квалификациите за европейското първенство през 2020 г., ако чуят обиди на расистка основа от трибуните. 

Това заяви Тами Ейбрахам в първия ден на лагера на "Трите лъва" преди гостуванията на Чехия (11 октомври) и България (14 октомври). 

"Ако се случи на някого от нас, значи се случва на всички. Хари Кейн дори каза, че ако някой се почувства обиден и не е щастлив, целият отбор ще застане зад него и ще напуснем терена заедно", каза нападателят на "Челси".

Гостуването на България на "Уембли" беше белязано от скандал на расистка основа и завърши с арестуването на български фен, който е отправял обиди към Рахийм Стърлинг. 

Снимка: Getty Images

Още след тази среща, завършила с победа 4:0 за Англия, селекционерът Гарет Саутгейт заяви, че се притесвява от подобри прояви и в София и припомни случка от 2011 г., когато у нас обидни квалификации бяха отправени от трибуните към трима английски национали.

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов определи тези опасения като "безпочвени". 

На 14 октомври част от трибуните на националния стадион "Васил Левски" ще бъде затворена заради подобни прояви от страна на феновете при мачовете с Косово.