Членът на управителния съвет на сдружение "ПФК Ботев Пловдив" - Борис Гиздаков, остро разкритикува поведението на привържениците на клуба след вчерашното представяне на треньора Николай Митов.

На тренировката след пресконференцията привържениците на "канарчетата" обградиха наставника и го призоваха да напусне незабавно. Само след два часа начело на клуба, Митов подаде оставка.

"Не смятам, че група от 20 момчета е представителна извадка на десетките хиляди привърженици, фенове и симпатизанти на „Ботев”. Съвсем наивно и несериозно е такава малка група хора да си присвоява правата да говори от името на огромната фенска маса на клуба", каза специално за bTV Гиздаков.

"Претенциите на феновете трябва да се изразяват в това да получават качествена стока, футболът, който гледат и за който си плащат, да бъде качествен. По този начин те придобиват настроение, позитивна емоция, позитивна енергия. За това се ходи на стадиона, а не да менторстват върху собствениците, управляващи на един футболен клуб", добави той.

След инцидента собственикът на "Ботев" - Румен Чандъров, заяви, че се отказва от финансовото попечителство и предоставя акции те на феновете.

"Вложена е много енергия, много пари, за да може проектът „Ботев”, който се състои от четири етапа – база, школа, стадион и представителен отбор, в настоящия момент да бъде на 50% изпълнен. Страхувам се за съдбата на „Ботев”, защото повторен рестарт едва ли ще бъде успешен. Ще бъде много жалко, ако „Ботев” последва съдбата на един друг, голям в миналото пловдивски клуб – „Спартак”, който съвсем наскоро приключи", изрази притеснение Гиздаков.