УЕФА отложи за 20 април решението дали фенове да бъдат допуснати на европейското първенство по футбол през лятото. Това стана ясно след интервю на президента на централата Александър Чеферин пред Daily Record. До днес се смяташе, че въпросът ще се обсъжда на 7 април.

Организацията се надяваше, че на шампионата на Стария континент, който трябваше да се проведе преди година, но бе отложен заради пандемията с коронавирус, ще бъде позволена поне 50% заетост на общия капацитет.

"Определихме краен срок до 20 април за окончателното решение за зрителите на европейското първенство. Идеалният сценарий е провеждането на турнира на първоначалните 12 стадиона, но ако това не е възможно, тогава турнирът ще се проведе в 10 или 11 държави, ако има един или повече градове, които не могат да покрият необходимите условия.", заяви Чеферин.

По план Евро 2021 трябва да се изиграе от 11 юни до 11 юли в 12 европейски града - Лондон, Мюнхен, Рим, Букурещ, Санкт Петербург, Дъблин, Копенхаген, Билбао, Глазгоу, Будапеща, Амстердам и Баку.