ЦСКА няма да участва в европейските клубни турнири през следващите два сезона, оповести УЕФА. В специално съобщение до медиите континенталната централа подчертава, че е отхвърлила молбата за изключение, отправена от Българския футболен съюз. Решението се позовава на член 12, ал. 2 и 3 от правилника за лицензиране и финансов феърплей.

"Българската асоциация чрез нейния президент Борислав Михайлов подадоха молба за изключение на 12 май 2017 г. и положиха всички усилия да сътрудничат и да убедят УЕФА, че това искане е основателно. Въпреки това, след внимателно обмисляне, стигнахме до заключението, че ПФК ЦСКА-София е в противоречие с "тригодишното правило" след промените в юридическата си структура от юни 2016 г.", се посочва в изявлението.

"В резултат ПФК ЦСКА-София не може да кандидатства за лиценз за клубните турнири през следващите два сезона - (2017/18 и 2018/19). Това е в съответствие с предишни решения спрямо други клубове - "Жалгирис", "Университатя Крайова" и "Дери Сити".

Административният директор на "червените" Милко Георгиев научи от bTV за развоя на ситуацията и отказа коментар, преди да се запознае с документа.

Вчера ЦСКА победи "Левски" с 3:0 и си осигури второто място в Първа лига, което по принцип гарантира директна квота за Лига Европа. При това положение вероятно "Левски" ще заеме позицията и няма да играе бараж със седмия "Верея". Така на бараж би следвало да отиде четвъртият "Дунав". Предстои от БФС да разяснят регламента.