УЕФА започна разследване срещу Румъния заради расистките обиди към шведския нападател Александър Исак по време на мача между двата тима от квалификациите за Евро 2020. Двубоят в Букурещ на 15 ноември бе спрян за около минута и половина, след като от трибуните се чуха грозни скандирания.

“Бяхме подготвени за нещо такова. Тъжно е, но е факт. Попитах съдията дали е чул скандиранията и той ми каза, че не е. След няколко минути обаче спря мача. Реших, че няма да позволя на случилото се да ми повлияе. Тези хора от трибуните искаха именно това, но аз не го позволих”, заяви след двубоя потърпевшият Исак.

Дисциплинарната комисия към УЕФА ще разглежда още пет евроквалификации заради инциденти, но единствено срещата в Букурещ попада в графата расизъм.

Така Румъния може да получи наказание от един мач на празен стадион, по подобие на България. Интересното е, че двете страни може да попаднат в един поток в баражите на турнира Лигата на нациите, явяващ се последен шанс за класиране на еврошампионата. "Лъвовете" обаче няма как се сблъскат със северните ни съседи в полуфиналния плейоф.