УЕФА наказа Англия с глоба в размер на 100 хил. евро и две домакинства без публика заради безредиците по време на финала на европейското първенство по футбол. Вторият мач от санкцията, наложена от дисциплинарната комисия, е условен за следващите две години.

Причината - "липсата на ред на и около стадиона" на финала Англия - Италия на 11 юли. Тогава фенове без билети се биха със стюарди и полицаи, а самият двубой беше под въпрос след ексцесиите. Впоследствие част от привържениците на "Трите лъва" хвърляха предмети към терена и освиркаха италианския химн.

"Въпреки че сме разочаровани от решението, го признаваме. Осъждаме ужасното поведение на хора, които предизвикаха позорните сцени на и около "Уембли" по време на финала и съжаляваме, че някои от тях успяха да влязат на стадиона. Уверени сме, че това повече няма да се повтори. Продължаваме да работим с властите, за да предприемем действия срещу хората, които бяха отговорни за случилото се.", написаха от английската футболна асоциация.

Следващият домакински мач на европейския вицешампион е на 12 ноември, когато в Лондон гостува Албания за 9-ия кръг от световните квалификации.