Дилиън Уайт вече официално е претендент за титлата в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC). В атрактивна среща в Лондон британецът победи Оскар Ривас от Колумбия след пълни 12 рунда и съдийско решение. Така той стана и носител на междинната титла на организацията.

Уайт се надяваше да се справи по-бързо със съперника си, но той успя да се задържи на крака да края. Превъзходството на вече основния претендент обаче беше видимо, въпреки че в 9-ия рунд падна на земята. Британецът се изправи и отново показа по-добра форма, а това беше отразено и в съдийските карти в края - 115:112, 115:112 и 116:111 и 26-та победа в кариерата на Уайт. Толкова има и Ривас, а загубата е първа за него при професионалистите.

Снимка: Reuters

След победата е ясно, че Уайт ще си осигури мач за единствената световна титла в тежка категория, която в момента не е притежание на Анди Руис. 

Дионтей Уайлдър държи пояса в момента. До мач срещу британеца обаче има време. Уайлдър първо трябва да се изправи срещу Луис Ортис на 9 ноември. След това му предстои евентуален реванш срещу Тайсън Фюри, като първият им мач завърши изненадващо наравно.