Седмица след изключително успешната Световна купа по художествена гимнастика в София, на която българските представителки спечелиха 9 медала, 6 от които златни, е време за следващото предизвикателство. 

Среща на турнира за Купа "София" ще си дадат едни от най-добрите подрастващи гимнастички. На 4 и 5 април те ще изиграят съчетанията си, за да определят победителките в многобоя. Финалите на отделните уреди за индивидуалните представителки и ансамблите е на 6 април и ще бъдат излъчени пряко по RING, на сайта btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG.

Големите очаквания за добро представяне на турнира са насочени към ансамбъл-девойки. Камелия Петрова, Мария Стаменова, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова, Александра Василева, Сузан Пуладиан и Кристина Кърчева изработват съчетанията си с 5 ленти и 5 топки под вещите наставления на Вяра Ваташка и помощничката ѝ - бронзовата медалистка с ансамбъла от Игрите в Рио де Жанейро Цветелина Найденова.

В края на февруари 2021 г. момичетата спечелиха три сребърни медала на Гран при в Москва. През тази година тяхната голяма цел е добро представяне на европейското първенство във Варна през юни 2021 г. На турнира за Купа "София" те ще си съперничат с 15 ансамбъла.

Снимка: БФХГ

При девойките-индивидуално участие са заявили 58 гимнастички. България ще бъде представена от Жана Пенчева, Дара Стоянова, Никол Тодорова, Ивон Бошкилова, Виктория Георгиева, Виктория Пенева и Моника Младенова, които се подготвят под ръководството на Райна Тошева.

При жените ще видим на килима Татяна Воложанина, Ева Брезалиева, Стилияна Николова, Лъчезара Пекова, Леонор Божанова, Радина Томова, София Иванова и Никол Атанасова.

Снимка: БФХГ

Само по две представителки на страна могат да се класират за финалите на отделните уреди. Те са във вторник (6 април) и може да ги гледате пряко по RING, на сайта btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG