Битката на века в света на бойните спортове продължи по-малко от два рунда, но предложи невероятни емоции. Световният шампион Рико Верхувен триумфира срещу Бадр Хари в световните кикбокс серии Glory, макар че победата му бе плод преди всичко на късмет. 

Шоуто, което ви показахме пряко по RING, започна подобаващо - с бой на феновете в пълната докрай 13-хилядна зала "Кьониг Пилзенер Арена" в Оберхаузен. След това дойде ред на същинския сблъсък. Холандецът и мароканецът се хвърлиха в безмилостна битка на ринга и си нанасяха свирепи удари с ръце и крака.

Още в първия рунд от носа на Верхувен шурна кръв, но това по никакъв начин не сломи решимостта на шампиона. Втората част започна още по-вълнуващо, като постепенно Хари взе превес и успя да разклати съперника с няколко здрави крошета. И точно когато сблъсъкът навлезе в решителната си фаза, всичко приключи по ужасяващ начин.

След ожесточена схватка край въжетата Хари се оттегли в ъгъла и даде знак, че няма как да продължи - ръката му светкавично се изду в областта на лакътя, а реферът спази регламента и преброи до десет. Това означаваше само едно - технически нокаут за Рико. А съперникът му избухна в сълзи на разочарование и болка.

"Разбира се, че не исках да спечеля по този начин. Мисля, че е редно да направим реванш - не заради нас, а заради всички фенове на кикбокса", обяви шампионът след срещата.

Бадр, който е близък приятел на футболната звезда Кристиано Роналдо, също намери сили да говори въпреки болката. "Мнозина ме отписваха. Аз самият също имах проблеми, най-вече със закона. Но тази вечер показах, че отново съм тук. Поздравявам феновете си от Мароко, а също и в останалите страни. Поздравявам Рико, но никой не иска такава победа. Нека видим колко време ще ми отнеме възстановяването, но му обещавам, че догодина ще се върна и ще го нокаутирам".