Забрана за шпагати и физически съприкосновения, дезинфекция на терените и тренировки на групи от по петима са сред строгите правила, които клубовете от Висшата лига ще трябва да спазват при подновяването на заниманията.

Играчите и отборите вече са получили документ от 40 страници с препоръки за провеждането на тренировките.

"Заниманията трябва да бъдат ограничени до 75 минути", информира "Би Би Си".

Тренировъчните пособия, помещенията на базите, флагчетата на корнерите и гредите на вратите ще се дезинфекцират след всяко занимание.

Клубовете ще трябва да правят тестове за коронавирус на играчите си два пъти седмично, а преди всяка тренировка ще се мери температурата им.

Планът "Рестарт" не среща пълно одобрение от играчите във Висшата лига. Докато футболните ръководители се надяват първенството да бъде възобновено скоро, то част от звездите се страхуват да подновят тренировки преди пандемията от коронавирус да бъде овладяна.

Според "Гардиън" клубовете в Англия ще претърпят загуби от минимум 340 милиона паунда, дори ако първенството бъде подновено. Те ще трябва да върнат между 342 милиона и 400 милиона паунда за телевизионни права, тъй като поради COVID-19 се нарушиха условията на договорите за излъчванията на мачовете.

Ако сезонът не бъде завършен, клубовете ще трябва да върнат около 911 милиона паунда.