Тръст "Синя България" излезе с нова декларация, с която настоява за спешни промени в "Левски". От организацията, която притежава 10% от акциите на клуба, искат Надзорният съвет да назначи нов експертен Управителен съвет, който да осигури пълна прозрачност на събраните от привържениците средства.

От Тръста излязоха с декларация след провала на преговорите с кандидата за "Левски" Джоузеф Диксън.

"След предизвестения край на преговорите с Джоузеф Диксън, отново е време за дела. Въпреки обещаната "прозрачност", никой не е наясно в какво състояние се намира клубът, ще започне ли новият сезон и в кое ниво на родния шампионат ще се случи това.

Снимка: Lap.bg

Тръст "Синя България" се зае, организира, проведе и успя в миналогодишната кампания за набиране на средства за спасението на ПФК "Левски" АД. Това беше неглижирано - умишлено или не от ръководството на клуба. Не търсим признание, а предлагаме помощ - отново и въпреки това. След многократните провали става ясно, че самостоятелно сегашната управа не е способна да проведе подобна кампания. Този път, имаме едно-единствено условие:

1. Надзорният Съвет на ПФК "Левски" АД да освободи настоящия и да назначи изцяло нов експертен Управителен съвет, който да осигури пълна прозрачност и отчетност за разходването на събраните от левскарите средства.

Само по този начин можем да гарантираме, че всички дарения, спонсори и приходи няма да потънат отново за заплати и комисионни на анонимници със съмнителни футболни качества, както се случи през последния полусезон. А ще отидат там, където трябва - за погасяване на задълженията на клуба. За да го има "Левски", се казва в изявлението на Тръст "Синя България".

Преди седмица миноритарният собственик на "сините" поиска спешно свикване на извънредно Общо събрание, както и промени в Надзорния съвет. В отговор, от клуба съобщиха, че ще има Общо събрание, но не извънредно, а редовно, а датата ще бъде обявена в началото на юли.