Голяма торта в бяло, зелено и червено получи Григор Димитров за 30-ия си рожден ден! Той празнува юбилея в родното Хасково, заедно със своето семейство и любимата - красивата рускиня Лолита Османова.

"Днес навършвам 30 и никога не съм бил по-благодарен за подаръка, наречен живот. Нямам търпение да видя какво ми е подготвила следващата година. Благодаря на моето семейство, приятелите и феновете, които направиха рождения ми ден толкова специален! С обич, Г", написа Димитров в социалната мрежа "Инстаграм".

Бившият №3 в световната ранглиста се прибра у дома в петък, като първо посети Боянската църква, която е част от списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Впоследствие Димитров проведе тренировка с баща си Димитър Господинов на корта в парк "Кенана". Заниманието изгледаха майка му Мария и половинката му Лолита, която сподели пред медиите, че е впечатлена от Хасково.

Григор не започна сезона по най-добрия начин, но е концентриран върху участието си на турнира от категория АТР 250 в Женева (Швейцария), започващ в понеделник. Димитров получи "уайлд кард" за надпреварата.