Тони Кроос приключи с националния отбор на Германия. Полузащитникът обяви в социалните мрежи, че вече ще фокусира цялото си внимание върху клубния си тим "Реал" Мадрид.

Кроос обяви, че е взел решението си много преди Евро 2020, на което се е надявал Германия да спечели титлата. Селекцията на Йоахим Льов отпадна на 1/8-финалите от Англия.

"Изиграх 106 мача за Германия. Повече няма да има. Надявах се, че ще завърша със 109 и още един голям трофей - този от европейското първенство. Направих всичко възможно това да се случи. Преди доста време реших, че този турнир ще бъде последният ми и няма да си поставям за цел да играя на световното първенство в Катар през 2022 година. През следващите години искам да се фокусирам напълно върху целите си с "Реал" Мадрид. Освен това от този момент искам да имам възможността да си взимам почивки, които нямаше как да бъдат възможни през последните 11 години, в които бях част от националния отбор.

Снимка: Reuters

Искам и в много по-голяма степен да присъствам като съпруг и баща в живота на своята съпруга и на трите си деца. За мен бе огромна чест да нося тази фланелка толкова дълго време. Правих го с гордост и страст. Благодаря на всички фенове за подкрепата, както и на критиците за това, че ме мотивираха допълнително. Накрая искам да изкажа огромните си благодарности към Йоги Льов, който ме направи национал и световен шампион. Той имаше доверие в мен и заедно написахме една дълга успешна история. За мен беше чест. Много късмет и успех на Ханзи Флик! Ваш Тони!", пише в съобщението на Кроос.