Още 19 души, свързани с олимпийските игри, са диагностицирани с COVID-19, съобщиха от организационния комитет. Трима от заразените са в олимпийското село.

Според организаторите трима спортисти, трима журналисти, 10 членове на олимпийските делегации и трима души, работещи на временни договори са дали положителен тест за коронавирус.

Общият брой на хората, свързани с Игрите, които са диагностицирани с коронавирус, достигна 110. Сред тях 56 са японски граждани и 54 души са чужденци.

Междувременно стана ясно, че всички членове на българската олимпийска делегация, пристигнали до момента в Япония, са здрави, без оплаквания и с отрицателни тестове за COVID-19.

В парада на спортистите на церемонията по откриването на Игрите в Токио, която започва днес следобед, се очаква да се включат всички родни спортисти, които вече са в японската столица, без джудистите Янислав Герчев и Ивайло Иванов и тежкоатлетите Божидар Андреев и Христо Христов.

Лекоатлетката Мирела Демирева, олимпийска вицешампионка на скок височина от Рио 2016, до последно ще бъде под въпрос, тъй като се изчаква пристигането й в Токио в последния момент.

МОК е определил максимална бройка от 30 души на отбор за парада, но българските спортисти в Токио в момента са по-малко.

Знаменосци на делегацията ще бъдат Мария Гроздева и Йосиф Миладинов.

Очаквайте разказите от Токио на нашите специални пратеници Флорина Ивановa и Димитър Тасев в рубриката "Игрите на Флори и Митко" на всички bTV платформи.