Лука Перкович - ако не сте запалени по компютърните игри едва ли сте чували това име. Има ли защо да го помните обаче? 

Причините са 5 000 000. В евро! Толкова е неговата трансферна цена. А за подписа му се борят 6 отбора.

Да, на фона на рекордните 222 млн. евро, които от ПСЖ платиха на "Барселона" за Неймар през 2017 г. и на онези 700 млн. евро, които каталунците искаха за Лионел Меси през лятото на 2020 г., тази цена е нищожна. Но, ако такъв трансфер стане факт в света на електронните спортове, ще бъде истинска сензация!

Перкович е роден на 30 септември 1998 г. в хърватската столица Загреб. Занимава се професионално с компютърни игри от 2014 г. насам. Още с първите си изяви впечатлява, а на европейското първенство по "League of legends" през 2016 г. той грабва титлата за най-добър млад играч. 

 
 
 
View this post on Instagram

@g2mikyx

A post shared by Luka Perkovic (@g2perkz) on

Всъщност във витрината си той има цели 8 титли от европейски първенства (провеждат се два пъти в годината), а през 2019 г., заедно със съотборниците си от германския G2 остава на второ място на световното първенство. 

Чудите се дали това са големи успехи? Играта "League of legends" е изключително популярна в Южна Корея и Китай. А Лука, който носи псевдонима "PerkZ" и в свободното си време свири на китара, е единственият европеец в топ 25 на този спорт в целия свят!

 
 
 
View this post on Instagram

The cut off part

A post shared by Luka Perkovic (@g2perkz) on

Така че, да - хърватинът е звезда и е съвсем разбираемо да бъде желан от толкова много отбори. Според германското издание Sport1, най-голяма е вероятността Перкович да отиде в САЩ. Способни да платят цената, за да имат ума, съобразителността и бързите пръсти на Лука са от "Cloud9", "Evil Geniuses", "100 Thieves" и "Team SoloMid". Два европейски тима се борят да го задържат на Стария континент - французите "Team Vitality" и британците "Misfits Gaming".

Перкович има възможност да избира. Той е Меси или Роналдо на електронните спортове. Всеки го иска в редиците си и всеки е готов да преправи тактиката си, за да го накара да се чувства добре. 

А що се отнася до парите, хърватинът може да ги "върне" в рамките на 2 световни първенства. Победителите в най-важните шампионати получават над 2,5 млн. евро. Предвид тези цифри се чудим дали родителите на Лука продължават да му правят забележка, че прекарва твърде дълго време пред компютъра?!

 
 
 
View this post on Instagram

Didn’t post in a while Playing vs MAD lions today at 6 pm round 1 of playoffs !! #G2WIN

A post shared by Luka Perkovic (@g2perkz) on