Нападателят на „Ботев“ Пловдив Тодор Неделев заяви, че иска да продължи кариерата си в чужбина. След победата на „жълто-черните“ над „Оборище“ Панагюрище в мач от 1/16-финалите на турнира за Купата на България, националът заяви, че най-вероятно ще прекрати отношения с клуба.

„Плановете на Тодор Неделев са първо да е жив и здрав. Искам нещата да се оправят в „Ботев“, но моите планове от тук нататък са за чужбина“, каза той.

„Ботев“ е в тежка финансова криза, като феновете се опитват да спасят тима от фалит. Финансовите трудности в тима настъпиха след оттеглянето на основния акционер Георги Самуилов. Той предаде акциите в ръцете на феновете. Тези турбуленции се отразиха и на играта на тима.

„Допуснахме доста грешки. Ако беше по-класен отбор, тези грешки щяха да бъдат наказани. Важно беше да спечелим днес, да падне напрежението около момчетата. Не само Лъчо (Балтанов – б.а.) го няма, няма го Бандаловски, няма го Вутов. Тримата бяха основни футболисти на „Ботев“. Наистина не е приятно. В момента с това разполагаме. Всеки мач даваме максимума. За съжаление не ни се получават нещата“, анализира Неделев.

27-годишният Неделев е продукт на школата на „Ботев“ Пловдив. През 2014 г. той премина в германския „Майнц“, но не успя да се пребори за титулярно място и се завърна в пловдивския тим през 2016 г.