Българският представител в скока на височина на световното първенство в Лондон - Тихомир Иванов, заяви, че не е очаквал контузията, която го споходи по време на финала в неговата дисциплина. Той почувства болки в лявото бедро по време на пробните скокове на стадиона. Плевенчанинът направи опит, който беше неуспешен, а след това официално се оттегли от състезанието.

Иванов беше категоричен, че е бил подготвен и уверен в доброто си представяне.

"Не мога да кажа, че не съм разочарован, определено съм - лоша новина. Наистина бях много добре, не очаквах да се случи нещо такова. Бях добре, тренирал съм цял сезон, за да покажа най-доброто на финала. Осигурих си място на финала, но такива малки неща оказват голямо влияние", каза той.

Дебютантът на световни първенства разкри, че не е чувствал дискомфорт по време на предишните си опити в квалификациите и на загрявката днес (13 август).

"Бях добре на загряването, всичко беше добре. Деня след квалификацията бях добре. Имаше лека умора, но това е нормално. Квалификацията беше тежка - както винаги. Вчера бях ок, тренирах си, всичко беше нормално. Днес сутринта също направих загрявка, бях добре, идвайки тук всичко си беше както трябва. Когато излязох на сектора, на последното ускорение усетих дръпване - като разтежение, но реших да си измеря разбега и да направя няколко пробежки, за да видя дали ще се усеща. Още на първата пробежка усетих, че има болка и не ми дава спокойствие. Болката обаче се увеличаваше и треньорът каза просто да направя един фаул. Досега не съм имал проблеми в тази зона на отскачащия крак. През сезона имах проблем на другия крак на същото място. Като усетих болката, веднага спрях, тъй като не исках да рискувам. За жалост се случи най-лошото", обясни той.