С контузия в крака, с който отскача, е участвал на олимпийските игри българският представител в скока на височина Тихомир Иванов. 

Това разкри той при прибирането си в София. Иванов не успя да се класира за финала в дисциплината, след като направи 3 неуспешни опита на 2,21 м.

Снимка: Lap.bg

"Мина ми през главата да не участвам в деня, когато се получи контузията. Обаче след това имахме доста време да поработим и психологически върху това, за да не се отказвам и не само с треньора, но и с хората около мен. Всъщност много малко хора знаеха, че не се чувствам така както преди 20 дни, но успяхме да поработим психологически аз да отида в Токио с идеята, че ще скачам и ще дам максимума от себе си. И наистина дадох максимума от себе си", заяви той на летище "София" и добави:

"Просто след самото състезание бях много афектиран, защото видях с какви височини се влиза във финала и ми стана много тъжно, защото това са резултати, които си скачахме на тренировка, точно когато се контузих. Иначе влязохме в състезанието и се борихме мъжки. Знам, че резултатът е слаб и това не е оправдание, но така се случиха обстоятелствата. То дори не можем да си вземем поука от това нещо. Никой не иска да е контузен в най-върховия момент, но така се случи"

Снимка: Lap.bg

За Иванов това беше второ участие на олимпийски игри. Преди 5 години в Токио той влезе във финала, но отново контузия го спря да се представи на високо ниво.

"Усещам болката само когато скачам и това е нормално, защото контузията ми е на отскачащия крак. Всякакви други упражнения, които правим, дори и двамата сме учудени как нищо не се усеща. Аз още на първия скок усетих болка и ми беше ясно, че на всеки следващ пак ще я усещам и просто стиснах зъби. Повлия ми, защото се получиха точно в момент, когато бяхме добре. Имахме много добър период, тъкмо бях започнал да навлизам във форма, скоковете ми на тренировка вървяха много добре и се получи така, че от 2.30 паднахме буквално на 2.00 метра", сподели още той.

Снимка: Lap.bg