Финалистът в скока на височина - Тихомир Иванов, си постави за цел подобряване на съвсем пресния му личен рекорд във финала на световното първенство в неделя. Плевенчанинът успя да се класира сред най-добрите 12, след като преодоля 2,31 м - ново върхово постижение в кариерата му.

"Квалификацията вече приключи, не искам да мисля за нея. Ще насоча вниманието си само върху финала, защото това е друго състезание. Половината участници ще са там, но това е вече коренно различно състезание, всеки иска да даде максимума от себе си, аз също. Готов съм да гоня личен резултат във финала и по-предно класиране", уверен е българският лекоатлет.

"След преодоляването на височината просто бях щастлив, че съм преминал успешно след второто засилване и това ми осигури финал. Щастлив съм, първо световно първенство и вече финал. Надявам се в неделя да скачам малко по-добре и отново да си подобря личния резултат. Днес правех много фаулове, знаете, че по принцип не е нормално за мен. Надявам се в неделя да скачам по-чисто. От друга страна обаче тези фаулове ме накараха да вляза в състезанието малко по-добре, с по-хубави опити на по-високите височини", добави той.

Иванов е дебютант на световни финали. През 2016 г. той участва на олимпийските игри в Рио де Жанейро, където се класира 10-и. 

Финалът на дисциплината му в Лондон е в неделя (13 август) от 21:00 ч.