Предложеният за кандидат за поста на изпълнителен директор от Сдружение "ФК Ботев", което е и с мажоритарен дял акции във футболния клуб – Тервел Златев, определи като добре организирана провокация случилото се в Коматево вчера. На базата на "жълто-черните" Златев беше изгонен от част от привържениците на тима.

"Бях помолен от един господин, който е член на УС на клуба, за някакъв разговор с група фенове. Любезно ме покани, откликнах. В рамките на 2 минути видях, че няма по какъв начин да се проведе диалог с тях. След което се отправих към автомобила си и си тръгнах безпрепятствено. Не знам какво прави група фенове в частна охранявана база. Не знам по каква причина тези хора присъстват там. Ние бяхме поканени за среща с г-н Самуилов - нито е имало планирано някакво представяне, нито аз съм поемал ангажимент да бъда изпълнителен директор на някаква структура, която тепърва ще има Общо събрание на 21 август. Не знам тази групичка каква представителна извадка и с каква цел беше проведена тази среща. Единственото, което мога да констатирам, беше, че това беше една добре организирана провокация от страна на тези хора", коментира Златев пред bTV.

Тервел Златев подозира и конкретно лице, стоящо зад вчерашния протест: "Единият от хората, който ме покани на този разговор, е член на УС на акционерното дружество в момента, който е в оставка."

Недоволството на феновете на "канарчетата" е породено от предишния период, в който Златев беше начело на клуба. Той напусна Коматево през 2015-а година, след като беше доведен в клуба от помощника на бившия собственик Цветан Василев – Иван Джиджев. Друг повод е, че кандидатурата за изпълнителен директор на "Ботев" Пловдив е издигната от Сдружение "ФК Ботев", а не от обявилия оттеглянето си Георги Самуилов.

"Не успях да разбера техните аргументи. Дори ми стана смешно, тъй като един от тях изрази моите претенции през 2010-а година. През това време аз не съм бил в "Ботев" Пловдив. Видя се, че по никакъв начин не може да има конструктивен разговор, въпреки че аз от 2017-а година съм предложил публичен диспут относно каквито и да е претенции от страна на нашето ръководство.", добави Тервел Златев.

Въпреки обтегнатите отношения с част от феновете на "жълто-черните", кандидатът за изпълнителен директор на "Ботев" Пловдив е готов да дискутира бъдещето на клуба с привържениците на пловдивчани:

"Отворен съм за всякаква комуникация и диспут – не на паркинга на базата, на който се случи вчера. Можем да седнем. Нека да се борави с документи и факти, а не с някои неща, които са казани от някого в пространството – незнайно с какви намерения и подбуди."

Случилото се вчера не променя желанието на Златев повторно да поеме функциите на изпълнителен директор в клуба.

"Разбира се, че декларирам готовност. Когато имам желание, когато съм желан от хората, които управляват клуба, от благодетелите, а и от основната маса фенове, тогава ще остана на разположение и ще направя всичко възможно този клуб да съществува и да се ръководи по най-добрия начин."

Общото изборно събрание на "Ботев" Пловдив е насрочено за петък, 21 август. На него ще се сформира новият Управителен съвет.