Като уличен бой с много непозволени похвати от страна на неговия противник. Така Тервел Пулев описа мача си срещу Викапита Мероро на гала вечерта в Дар ес Салам, Танзания.

Българинът постигна победа след като неговият противник се отказа в предпоследния 9-ти рунд. Така по-малкият брат Пулев остана непобеден на професионалния ринг след всичките си 16 мача. 

"За мен лично беше грозен мач, не съм доволен от качеството на бокса. Съдията допусна мръсна игра, към която трябваше да се адаптираме и да играем с неговите камъни по неговата глава. Не искам да играя с удари зад врата и неща, които са забранени и във всяка друга точка на света ще бъдат санкционирани. Боли ме малко ръката. Твърда е главата на това момче. Това си беше уличен бой", заяви Тервел секунди след като слезе от ринга.

"Важното е, че ние променихме тактиката. Казаха ми "Тръгвай напред. Няма значение какво прави той. Нашата тактика е правилната". И го накарахме да отстъпи в последните рундове. Аз се опитвах да покажа на съдията, че ме държи, но нямаше едно официално предупреждение. Видя се, че с напредването на мача, в късните рундове, неговата форма отпадаше, а аз продължавах да си поддържам темпото и тактиката. Задухът е много голям. С това трябваше да се справя. Моят противник е от Африка и е свикнал", добави той.

С победата Тервел направи още една крачка към голямата си цел - изкачване в ранглистата и мач за световната титла в полутежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) до края на 2022 г.

"Трябва задължителна почивка. Може да отидем на сафари, казаха организаторите. Най-вероятно ще направим нещо екзотично. Няма само да седя в хотела, да почивам и да тренирам", разкри плановете си за следващите дни по-малкият брат Пулев.

Неотлъчно до него и в неговия ъгъл по време на срещата беше Кубрат Пулев.

Снимка: Facebook

В залата пък имаше десетки българи, които скандираха името на Тервел и го подкрепяха с аплодисменти. Танзания е предпочитана дестинация, тъй като в нея няма строги мерки за ограничение на разпространението на коронавирус.

"Искам да благодаря на всички българи за огромната подкрепа от всяка точка по света и искам да ви кажа, че много ви обичам от сърце. България над всичко!", благодари им Тервел след срещата.