Скандалът с целувката по устните на журналистката Дженифър Равало, известна като Кралицата на голото суши, е имал положителен отзвук върху популярността на българския професионален боксьор Кубрат Пулев в САЩ. Това смята брат му Тервел, който беше гост в предаването "Тази събота".

"Имаше изцяло положителен отзвук. Той целуна уж журналистка. Както видяхме, нейното поведение не е на висота. Кубрат стана толкова популярен в САЩ... Нямаше друга промоция, с която да стане толкова популярен. Имаше някои неща, които видяхме, заснети са... Излишно е. Всяко нещо си има мярка, някаква граница и няма нужда да се минава тя", заяви той.

След последния си мач Кобрата целуна Равало, която поиска Спортната комисия на щата Калифорния да спре правата му. След изслушване на двете страни, от там наложиха 6-месечно наказание на българина. Пулев ще трябва да посещава курс за превенция на насилието над жени в медийната сфера и да заплати 2500 долара глоба.

Снимка: Facebook

"Не мисля, че трябваше да го прави, но го направи, понесе си последствията... Комисията беше достатъчно стриктна към него от гледна точка на това, че 6-месечни наказания се дават за допинг. Той си минава всеки път допинг контрол, сега целуна тази журналистка и си понесе наказанието. Курсът на Кубрат е веднъж седмично. Комисията ще има пак изслушване на 22 юли, когато ще преценят дали му е бил полезен и дали да му намалят наказанието или да остане същото. Поуките са, че трябва да си въздържаме емоциите, независимо в какво състояние сме", заяви Тервел.

Самият Тервел напусна ринга след последната си победа със счупена ръка. Днес той се чувства добре и е готов за нови предизвикателства.

"Вече съм добре, спортувам редовно. Махнаха шината, движа свободно ръката. Рано е да се каже кога ще се върна на ринга, но мисля, че след няколко месеца", разкри той.

Снимка: Instagram

Ден преди изборите за Европейски парламент той призова българите да упражнят правото си на глас. 

"Мисля, че всеки ще гласува по самочувствие. По-важното е за какво тези евродепутати отиват там, каква е тяхната цел, тоест как се защитава нашия национален интерес. Нека евродепутатите, които отиват в Брюксел, да бъдат обединени в националните каузи.", каза Пулев.

"Обичам България, защото съм българин. Тук съм роден, това е моята земя, това е моята енергия. Кое да обичам, да се кланям на чуждото, да съм заслепен от това, което блести", заяви още той.