Тервел Пулев се надява да излезе на професионалния ринг още през март. Това сподели пред bTV боксьорът, който е интерконтинентален шампион на Световната боксова асоциация (WBA) в полутежката категория. По-малкият от братята Пулеви е устремен към нови върхове и преследва 16-ата си поредна победа.

"Надявам се в началото на годината да успея отново да се кача на професионален ринг, не само на тренировка, така че отново да навляза в състезателен ритъм.", заяви Тервел.

Докато чака този мач, той се вдъхновява не от кого да е, а от брат си Кубрат, който на два пъти излезе в битка за световната титла в тежката категория.

"За мен той е един учебник. Когато стоя до него, виждам всяка една крачка. Ако е правилна, виждам колко умело се справя. Когато някъде не е съвсем на място, пак го виждам при неговите ходове и мога да се поуча, така че да се възползвам от близостта, която имам с брат ми, за да трупам безценен опит, който много малко хора могат да имат.", сподели бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

А как премина празничната вечер за Тервел - вижте във видеото!