Българският боксьор Тервел Пулев (14 победи, 0 загуби) заяви, че няма как да подцени следващия си съперник - американеца Дешон Уебстър (12 победи, 2 загуби). Двамата ще излязат на ринга на галавечерта в Пловдив на 14 декември, а залогът в срещата ще международната титла в полутежка категория, версия Световна боксова асоциация (WBA).

Ако победи, Пулев ще може да се похвали с втората си титла при професионалистите. През 2018 г. той заслужи европейската титла в полутежка категория, побеждавайки Леонардо Бруцезе.

"Смятам, че сме го разучили добре. Знаем какво представлява, знаем какво да очакваме от него. Със сигурност той и треньорът му са измислили нещо, което предстои да видим. Не знаем каква е точно тактиката, на която ще заложи. Това е нещо, за което внимаваме и ще сме концентрирани. Няма как да бъде подценен. Той е добър боксьор и за това е тук, да се бие за тази титла", заяви Пулев. 

Снимка: Lap.bg

Днес двамата боксьори застанаха за първи път очи в очи на официалната пресконференция в Пловдив. Голяма част от билетите за зрелищните мачове вече са продадени.