Трикратният европейски медалист по бокс, олимпийски призьор и носител на интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) Тервел Пулев се присъединява към екипа доброволци в УМБАЛ "Софиямед". Боксовият ни шампион ще помага в отделението по "Спешна помощ" на Университетска болница "Софиямед", като участва в дейностите по транспорт на пациенти, санитарно-хигиенни мероприятия и всичко останало, от което екипът и пациентите имат нужда.

"Не е важно да си само победител в спорта, а преди всичко да си човек в живота", коментира Пулев пред екипа на "Софиямед".

Снимка: Lap.bg

В звеното, цялото лечебно заведение и университетски медицински комплекс се спазват всички разпоредби на Националния щаб за борба с коронавируса, Министерство на здравеопазването и Столична регионална инспекция, гарантиращи безопасността за провеждане на диагностика и лечение на пациентите. Тервел Пулев ще се включи именно в дейностите по дезинфекция на помещенията, разделяне на пациентопотока и транспортирането на пациенти в лечебното заведение под надзора на екипа на "Спешно отделение" и лично на неговия началник д-р Иван Христов.

За мотивацията си Пулев споделя, че е продиктувана основно от факта, че той и семейството му неколкократно са се лекували в медицинския комплекс.

Снимка: Lap.bg

"Благодарим на всички наши доброволци, както и на г-н Пулев, които ни подкрепят безвъзмездно в този толкова труден етап от живота на всички ни - и в професионален, и в личен план. Това е поредното доказателство, че само заедно можем да се справим със световната пандемия и сме по-силни, когато работим ръка за ръка. Доброволческата работа на спортист от ранга на Тервел Пулев е показател за неговото сърце и родолюбието, в което той и брат му са възпитани", коментира д-р Христов.

Снимка: Lap.bg

При нужда, към доброволческата дейност в "Спешно отделение" на "Софиямед" към Тервел Пулев е заявил желание да се присъедини и претендентът за световна титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) и негов брат - Кубрат Пулев.

Тервел Пулев започна работата си в звеното по "Спешна помощ" от днес.

bTV призовава: останете си вкъщи!