Боксьорът Тервел Пулев отново показа, че има голямо и благородно сърце. На път за България братът на Кобрата се притече на помощ на млада майка, която пътувала сама за родината с новороденото си бебе. 

Тервел и спътникът му видяли, че освен с детето, жената трябва да се справя и с много багаж. Затова решили да я улеснят до колкото е възможно по време на полета за България. Тервел взел при себе си бебето и го държал в ръцете си през по-голямата част от пътуването. 

Той не разкрил самоличността си пред майката на детето, но по-късно тя разбирала кой всъщност е той. Издирила го и му благодарила за оказаната помощ и чрез пост в социалните мрежи.

Снимка: Facebook

"Прибирайки се за България, на голямо европейско летище, виждаме млада майка, сама с новородено бебче, бърза да хване самолета. Видимо багажа, който носеше със себе си (преносимо бебешко столче, и още чанти) плюс рожбата й, затрудняваха много българката.

Веднага предложихме на жената да и помогнем. Вече беше уморена, а и я убеди това, че сме бащи на по 2 деца.
През по голямата част от полета 20-дневното бебе стоя в мен. Майката остана доволна, че успя поне във въздуха да почине. Защото сподели, че в България я очаква пътуване и до провинцията.
Наистина за мен беше удоволствие да държа това ангелче, а дори и не се събуди. Винаги бих се отзовал на човек в нужда, още повече за една майка. Защото знам, че майката е свещена!

П.П. След това жената ми благодари и в социалната мрежа!", написа Тервел на профила си във "Фейсбук".