Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Тервел Пулев отново стана доброволец в битката с коронавируса. Той се присъедини към екипа на УМБАЛ "Софиямед". 

Без да се замисли Тервел отново сложи маската, шлема, ръкавиците и болничната престилка, като и този път подкрепи работещите медици в отделението по Спешна помощ. Боксьорът участва активно в дейностите по транспорт на пациенти, санитарно-хигиенни мероприятия и всичко останало, от което екипа и пациентите имат нужда.

"Не е важно да си само победител в спорта, а преди всичко да си човек в живота", коментира професионалният боксьор (15 мача, 15 победи, 12 с нокаут).

В началото на пандемията по-малкият брат Пулев също даде пример как трябва да се действа в такива ситуации. Той реши да излезе "на първа линия", а от "Софиямед" приветстваха помощта му. В края на май 2020 г. от лечебното заведение го удостоиха с грамота.

"Благодарим на Тервел Пулев, както и на семейството му, защото той е тук, но семейството му ни подкрепя, подкрепяйки него и обаждайки ни се по телефона. Той е пример за това как освен в спорта, но и в живота може да бъдеш шампион чрез личния си пример. За разлика от много хора, които само говорят, той показва с действията си позитивния пример. Благодарим му за това", коментира д-р Иван Христов, началник на Спешно отделение в УМБАЛ "Софиямед".

Снимка: Facebook